Utilitzem 'cookies' pròpies i de tercers per a oferir-li una millor experiència i servei. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Acceptar Més informació

FORMACIÓ PER A PROFESSIONALS

Al Centre de Psicologia Bakaikoa oferim formació per a professionals en Estimulació Bilateral Bakaikoa (TEBB) i EFT, en les que incloem la pràctica de la consciència o atenció plena (Mindfulness). Ens hem especialitzat en aquestes tècniques neuro-psicològiques pels bons resultats obtinguts en la seva aplicació, que en molts casos escurcen sensiblement la durada del procés terapèutic i ajuden en gran mesura a la integració d'aspectes traumàtics actuals o del passat. Ambdues tècniques, un cop apreses, són de senzilla auto-aplicació, amb el que es facilita al client un recurs del que sempre podrà disposar.

Tècnica d'Estimulació Bilateral Bakaikoa (TEBB)

Partint de l'estimulació bilateral inter-hemisfèrica hem anat incorporant diferents tècniques com l'atenció plena i d'altres mètodes neuropsicològics, per a desenvolupar la Tècnica d'Estimulació Bilateral Bakaikoa (TEBB). La seva aplicació primària i inicial és el tractament de persones que han experimentat situacions traumàtiques tot i que també hem adaptat amb èxit la seva aplicació a diverses àrees: fòbies, dolor, problemes psicosomàtics, adiccions, problemes sexuals, trastorns de la son, terrors nocturns, coaching, etc.

La base teòrico-pràctica de la Tècnica d'Estimulació Bilateral Bakaikoa (TEBB) són una sèrie de tècniques d'intervenció psicoterapèutica d'orientació neurofisiològica del trauma psicològic. Aquestes es basen en el supòsit que el ser humà disposa d'un mecanisme natural de curació de les seqüeles dels esdeveniments traumàtics i de les situacions de malestar psicològic. Aplicant la Tècnica d'Estimulació Bilateral Bakaikoa (TEBB) s'aconsegueix, en molts casos, l'alliberació emocional del trauma i la seva integració cognitiva, emocional i somato-sensorial.

Emotional Freedom Techniques o tècniques d'alliberació emocional (EFT)

Aquesta tècnica creada per Gary Craig es basa en el següent postulat: la causa de qualsevol malestar emocional és una alteració en el sistema energètic corporal.

L'EFT és una tècnica senzilla i eficaç que es podria descriure com una acupuntura sense agulles. Mitjançant uns senzills cops (tapping) en determinats punts del cos que corresponen a meridians energètics es mobilitza l'energia estancada que està generant un malestar. L'aplicació de l'EFT possibilita l'equilibri i benestar no només emocional si no que també s'ha demostrat eficaç físicament.